Energy Triathlon Attiki 2016

Event details

  • 10 April 2016
  • All Day

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link:
http://www.energyraces.gr/register/multisport/

 

Energy Triathlon, Attiki 2016
10.04.2016

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η Energy Races συνδιοργανώνουν την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 τον αγώνα τριάθλου “Energy Triathlon Attiki” στην περιοχή Μαραθώνα – Σχινιά. Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο 1ος αγώνας του Κυπέλλου Τριάθλου Ελλάδος 2016.

Ο αγώνας Energy Triathlon Attiki είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Θα υπάρξουν κατηγορίες-βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας με κάθε αθλητή της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του τριάθλου.

Αποστάσεις sprint 0,75 – 20 – 5 χλμ  και semi-long 1,5 – 50 – 12,5 χλμ.

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με κανονισμούς non-drafting στην ποδηλασία!

Παράλληλα θα διεξαχθούν και αναπτυξιακοί αγώνες Aquathlon δίνοντας την ευκαιρία στους νέους φίλους των multisport να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πιο προσιτό αγώνισμα. Αποστάσεις «sprint» 0,75 – 5 χλμ και «middle» 1,5 – 7,5 χλμ.

eotri-logoΗ χρήση wetsuit θα είναι προαιρετική! Η θερμοκρασία της θάλασσας μετρήθηκε την Παρασκευή 8/4/2016 στον Σχινιά στους 18 C. Βάση των κανονισμών της ITU η χρήση στολής είναι προαιρετική για τους αγώνες Triathlon/Aquathlon της Κυριακής.

Δείτε/Κατεβάστε και την επίσημη προκύτηξη του αγώνα από την Ε.Ο.ΤΡΙ.
http://www.trinews.gr/lib_photos/agones/2016_04_10_Triathlon.pdf

 

Στο “Καράβι” θα φιλοξενηθεί το Energy Triathlon Attikι – Οι τεχνικές λεπτομέρειες

karavi2 karavi1

O παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής “Καράβι” του Σχοινιά θα είναι η “καρδιά” του 1ου Energy Triathlon Attikι που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου.

Το Καράβι του Σχοινιά είναι ένας παραθαλάσσιος χώρος αναψυχής 30 στρεμμάτων με 100 μέτρα πρόσοψη στη θάλασσα και ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων με σκίαση. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται εστιατόριο και beach bar, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Για την καθαρή παραλία του, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει και για τις οργανωμένες εγκαταστάσεις του, βραβεύεται επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές με «Γαλάζια Σημαία», πληρώντας, τα μεταξύ πολλών άλλων, αυστηρά κριτήρια της ασφάλειας και υγιεινής.

Το Καράβι θα φιλοξενήσει εντός του τη γραμματεία την ημέρα του αγώνα και στους χώρους πάρκινγκ που διαθέτει την ζώνη αλλαγής του αγώνα και τον τερματισμό.

Η εκκίνηση του αγώνα για την κολύμβηση θα δοθεί στην παραλία μπροστά ακριβώς από το κέντρο. Οι αθλητές που μετέχουν στη μικρή απόσταση θα κάνουν 1 φορά τη διαδρομή, ενώ οι αθλητές που μετέχουν στη μεγάλη διαδρομή θα την κάνουν 2 φορές.

Κατόπιν στην ποδηλασία, οι αθλητές, βγαίνοντας από το Καράβι θα οδηγηθούν προς τα δεξιά, από την Λεωφόρο Ποσειδώνος, και έξοδο στην Λεωφόρο Σχινιά αριστερά, όπου ξεκινάει η κυκλική διαδρομή. Στριβουν αμέσως αριστερά και μπαίνουν μέσα στον γύρο του Κωπηλατοδρομίου. Στη συνέχεια βγαίνουν ξανά στη Λεωφόρο Σχινιά προς τα δεξιά, μέχρι την Λεωφόρο Σουλίου, όπου θα κάνουν αναστροφή και πίσω την Λεωφόρο Σχινιά. Αυτός ο κύκλος είναι 10χλμ. Οι αθλητές της μικρής διαδρομής θα τον κάνουν 2 φορές, ενώ οι αθλητές της μεγάλης θα τον κάνουν 5 φορές. Στο τέλος της ποδηλατικής διαδρομής οι αθλητές θα μπαίνουν ξανά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος για την επιστροφή στο Καράβι. Στην τελική απόσταση κάθε διαδρομής πρέπει να προστεθούν περίπου 1000μ επιπλέον από την έξοδο απο το Καράβι μέχρι τη Λ. Σχινιά και κατά την επιστροφή.

Στη συνέχεια για το τρέξιμο οι αθλητές κατευθύνονται προς την αριστερή κατεύθυνση. Και 100μ πιο κάτω στρίβουν δεξιά πάνω στην οδό Θερμοπυλών. Κάνουν αναστροφή στο σημείο του 1,25χλμ και επιστροφή από την ίδια διαδρομή στο σημείο εξόδου μπροστά στο Καράβι. Αυτός ο γύρος είναι 2,5χλμ. Οι αθλητές της μικρής διαδρομής θα τον κάνουν 2 φορές (5χλμ), ενώ οι αθλητές της μεγάλης 5 φορές (12,5χλμ). Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Aquathlon, μετά την κολύμβηση, θα οδηγηθούν κατευθείαν στη διαδρομή του τρεξίματος. Για τη μεγάλη απόσταση στο Aquathlon οι γύροι θα είναι 3 για να συμπληρωθούν 7,8χλμ. Για τη μικρή οι γύροι θα είναι 2 (5χλμ).Στην τελική απόσταση κάθε διαδρομής πρέπει να προστεθούν περίπου 300μ επιπλέον για την έξοδο απο το Καράβι και στην τελική ευθεία του τερματισμού ενός του Καραβιού.

* Όπου αναφέρεται “μεγάλη απόσταση” αντιστοιχεί στα αγωνίσματα semi long Triathlon και middle Aquathlon. Όπου αναφέρεται “μικρή” απόσταση αντιστοιχεί στα αγωνίσματα Sprint Triathlon & Sprint Aquathlon)

 

Οι διαδρομές

Κολύμβηση (0,75χλμ κάθε γύρος)
Sprint x1 = 0,75χλμ
Semi Long x2 = 1,5χλμ

2016_04_10_SWIM

Ποδηλασία (10χλμ κάθε γύρος)
Sprint x2 +1χλμ = 21χλμ
Semi Long x5 +1χλμ = 51χλμ

2016_04_10_BIKE

Τρέξιμο (2,5χλμ κάθε γύρος)
Sprint x2 +0,3 = 5,3χλμ
Normal Aquathlon x3 +0,3= 7,8χλμ
Semi Long x5 +0,3χλμ = 12,8χλμ

2016_04_10_RUN

Σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε (κλικ) εδω. Συνιστούμε να εκτυπώσετε το έντυπο και να το φέρετε έτοιμο υπογεγραμμένο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

2) Η χρήση wetsuit θα είναι προαιρετική! Η θερμοκρασία της θάλασσας μετρήθηκε την Παρασκευή 8/4/2016 στον Σχινιά στους 18 C. Βάση των κανονισμών της ITU η χρήση στολής είναι προαιρετική για τους αγώνες Triathlon/Aquathlon της Κυριακής.

3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δωθεί από τη διοργάνωση. Μπλε χρώμα για τη μεγάλη απόσταση και Κόκκινο χρώμα για τη sprint απόσταση.

4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.

5) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς non-drafting.  Τηρείτε 12  μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.

6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου

7) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU

8) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος

9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατα τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη (race belt) που θα σας δωθεί από τη διοργάνωση.

10) Τοποθετείτε τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό σας στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου

11) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.

12) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

13) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.

14) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

15) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

16) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την κάτω πλευρά της ζώνης. Εξέρχοντα για την ποδηλασία από την πάνω πλευρά της ζώνης. Από την ίδια πλευρά εισέρχονται μετά το τέλος της ποδηλασία και εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο. Οι συμμετέχοντες στο Aquathlon, μετά τον κολύμπι εξέρχονται από την κάτω πλευρά της περιοχής αλλαγών που θα βρίσκεται σε ξεχωριστό σημείο από αυτο των τριαθλητών και φεύσουν αμέσως για το τρέξιμο προς την πάνω πλευρά.

17) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

 

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες

1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δοθεί.

 

 

Πρόγραμμα (Κυριακή 10/4/2016)

7.00 Άνοιγμα Γραμματείας

7.30 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών

8.45 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών

9.00 Εκκίνηση μεγάλης απόστασης (semi long Triathlon & middle Aquathlon)

9.15 Εκκίνηση μικρής απόστασης (Sprint Triathlon & Sprint Aquathlon)

13:00 Απονομές

 

Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Ατομικό (sprint και semi-long)
Γενική Ανδρών – Γενική Γυναικών
Ηλικιακές κατηγορίες – Age Group
Ανδρών – Γυναικών έως 19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω

Ομαδικό/Σκυταλοδρομίες (sprint και semi-long)
Θα βραβευτούν ξεχωριστά οι κατηγορίες:
– Ανδρών/μικτές (ομάδες μόνο απο άνδρες ή μικτές με άνδρες-γυναίκες)
– Γυναικών (αμιγώς γυναικείες ομάδες)

Aquathlon
Γενική Ανδρών – Γενική Γυναικών sprint
Γενική Ανδρών – Γενική Γυναικών middle

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά στο link:
http://www.energyraces.gr/register/multisport/

Για εγγραφή και πληρωμή μέχρι τις 11 Μαρτίου υπάρχει έκπτωση 10 ευρώ.
– Για τις ατομικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος είναι 25 ευρώ (από 35) και στη μεγάλη 35 ευρώ (από 45).
– Για τις ομαδικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος είναι 35 ευρώ (από 45) και στη μεγάλη 50 ευρώ (από 60). Εγγραφές που θα γίνουν αυτη την περίοδο, αλλά δεν εξοφληθούν πριν τις 12 Μαρτίου 2016 θα αγνοηθούν.

Για εγγραφές από τις 12 Μαρτίου 2016 και μετά
– Για τις ατομικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος είναι 35 ευρώ και στη μεγάλη 45 ευρώ.
– Για τις ομαδικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος είναι 45 ευρώ και στη μεγάλη 60 ευρώ.

– Η εγγραφή (μόνο ατομική) στους αγώνες Aquathlon κοστίζει 15 ευρώ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.

 

Εγγραφές και τη μέρα του αγώνα

Σε περίπτωση που μείνουν διαθέσιμες θέσεις, θα γίνουν εγγραφές και τη μέρα του αγώνα με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση στα περισσότερα αγωνίσματα ως εξής:
– Για τις ατομικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος τη μέρα του αγώνα θα είναι είναι 40 ευρώ και στη μεγάλη 50 ευρώ.
– Για τις ομαδικές συμμετοχές, στη μικρή απόσταση το κόστος τη μέρα του αγώνα θα είναι είναι 50 ευρώ και στη μεγάλη 60 ευρώ.
– Η εγγραφή (μόνο ατομική) στους αγώνες Aquathlon τη μέρα του αγώνα θα κοστίζει 20 ευρώ

Συνιστούμε να εκτυπώσετε το έντυπο της εγγραφής (κλικ εδω)  και να το φέρετε έτοιμο υπογεγραμμένο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Παράδοση υλικού αγώνα (bib number, chip etc)

Η Παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip κτλ) θα γίνει το πρωί του αγώνα (Κυριακή 10/4) από την γραμματεία της διοργάνωσης, στον χώρο του «Καραβιού». Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 7.00 το πρωί και μέχρι την εκκίνηση των αγώνων.

eotri-logo

Η επίσημη προκήρυξη του αγώνα θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΟΤΡΙ www.triathlon-hellas.com

 

Η Energy Races είναι η φρέσκια ιδέα στην διοργάνωση αθλητικών events και αγώνων μαζικής συμμετοχής. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού και της επικοινωνίας. Είμαστε οι ίδιοι αθλητές με συμμετοχές σε εκατοντάδες αγώνες και παράλληλα πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση αγώνων running δρόμου & βουνού, multisports και περιπέτειας.

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημερώσεις για τους αγώνες μας! http://eepurl.com/bLqgsP

Εντωμεταξύ μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media και να είστε άμεσα ενήμεροι για όλα μας τα νέα

Facebook
https://www.facebook.com/EnergyRaces.gr

Twitter
https://twitter.com/EnergyRaces

Instagram
https://instagram.com/EnergyRaces.gr/

2016_04_10_poster

Close
loading...