3ο Energy Run powered by Garmin, Υμηττός 2016

Event details

  • Σάββατο | 16 April 2016 to Κυριακή | 17 Απριλίου 2016
  • All Day

3ο Energy Run powered by Garmin,Υμηττός 2016

 

Το 3ο Energy Run powered by GARMIN. θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στην περιοχή Ζωγράφου-Καισαριανής , στους πρόποδες του Υμηττού με δυο διαδρομές για μεγάλους (4,8 και 9χλμ) και μία διαδρομή για παιδιά και νέους δρομείς (1,9χλμ).

Ο αγώνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)

Οι εγγραφές στους αγώνες των ενηλίκων άνοιξαν και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας στο link http://www.energyraces.gr/register/run/

Η Energy Races υπό την αιγίδα του Σ.Π.Α.Υ. διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου το 3o Energy Run powered by Garmin 2016.

 

Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα είναι ο δρόμος επί δημοσίας οδού μπροστά στο πυροφυλάκειο μετά την γέφυρα του περιφερειακή οδού και στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεων μετά το νεκροταφείο Καισαριανής. Οι διαδρομές του αγώνα θα εξελιχθούν σε παρακείμενους ασφαλτοστρωμένους και δασικούς δρόμους του Υμηττού.

 

Αναλυτική περιγραφή:

Διαδρομή 9χλμ

Η διαδρομή ξεκινάει από το ύψος της γέφυρας της Κατεχάκη στην Καισαριανή. Εκεί υπάρχει το γνωστό σημείο ελέγχου – πυρασφάλειας του Υμηττού.

Ανηφορίζει στην αρχή επί της ασφάλτου (κίτρινο κομμάτι του χάρτη), στην συνέχει συνεχίσει ανηφορικά από τον χωματόδρομο μέχρι να ξαναβγεί ψηλότερα στην άσφλατο που ακολουθεί για λιγότερο από 400μ. Η συνέχεια είναι πάλι σε ήπιο χωματόδρομο χωρίς μεγάλες ανηφόρες ή κατηφόρες για 2μιση χιλιόμετρα. Αρχίζει να κατηφορίζει – πάντα σε χωματόδρομο – και με ένα διάλειμμά 100μ σε μονοπάτι περνά αρχικά από τους Παλαιοχριστιανικούς Ναούς και στην συνέχεια από το φημισμένο μοναστήρι Καισαριανής (προστατευόμενο μνημείο UNESCO). Η συνέχεια είναι κατηφορική σε άσφαλτο μέχρι τον τερματισμό.

Όλη η διαδρομή είναι πανέμορφη μέσα σε δάσος. Διασχίζει τοπία φυσικής ομορφιά, με μεγαλοπρεπή θέα προς το λεκανοπέδιο και μνημεία όπως το μοναστήρι Καισαριανής. Οι δυσκολίες της διαδρομής είναι δύο: Περιλαμβάνει αρκετή μεν αλλά προσιτή ανηφόρα στο πρώτο ένα τρίτο της. και απαιτεί κλείσιμο της κυκλοφορίας στο τμήμα από την γέφυρα Κατεχάκη μέχρι την διασταύρωση του δρόμου για Παπάγο.

9k-map

Διαδρομή 4,8χλμ 

Ίδια εκκίνηση και τα πρώτα 2,3χλμ με την μεγάλη διαδρομή. Στο σημείο που θα υπάρχει ο σταθμός υδροδοσίας (2,3χλμ) των δύο διαδρομών, χωρίζει από την μεγάλη απόσταση και φεύγει κατηφορικά επί ασφάλτου γυρίζοντας πίσω για το τέρμα. Περνάει πρώτα από το όμορφο αναψυκτήριο της Καλοπούλας, και στην συνέχεια μπροστά από το μοναστήρι της Καισαριανής, Στην συνέχεια κατηφορίζουμε στο δρόμο προς τον τερματισμό, πάντα επί ασφάλτου. Όλη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος. Εκτός από τα πρώτα 2χλμ που έχουν μία ανηφορική κλήση, η διαδρομή είναι απόλυτα προσιτή και εύκολη. Δεν έχει κάποια διαφορετική ανάγκη σε σχέση με την μεγάλη απόσταση.

4.8k-map

 

Διαδρομή 1,9χλμ

Η διαδρομή ξεκινάει από το ύψος της γέφυρας της Κατεχάκη στην Καισαριανή. Εκεί υπάρχει το γνωστό σημείο ελέγχου – πυρασφάλειας του Υμηττού.

Ανηφορίζει στην αρχή επί της ασφάλτου από την δεξιά πευρά της διχάλας προς την μονή Καισαριανής. Αμέσως περνώντας την Μονή Καισαριανής στον «κομβο» στρίβει αριστερά προς τα κάτω κατηφορίζει προς τον τερματισμό στο χώρο του πυροφυλάκειου.

1.8k-map

 

 

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρία αθλητικών ηλεκτρονικών ειδών Garmin. Επίσημοι χορηγοί είναι τα X-treme Stores, η Camelbak και το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Host Parntner είναι η Media Markt Αμαρουσίου. Υποστηρικτές είναι το World of Bike, το Nutrinews.gr, το myathlete.gr . Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ιστοσελίδες RunningNews.gr , FitnessPulse.gr , Runster.gr

 

Πρόγραμμα:

16:00 1,9χλμ Μαθητών και αρχάριων δρομέων (ανοιχτή συμμετοχή χωρίς κόστος)

17:00 Εκκίνηση 4,8χλμ

17:00 Εκκίνηση 9χλμ

19:00 Απονομές νικητών

 

Κατηγορίες – Βραβεύσεις
Δρόμος 1,9χλμ “Τρέχω και Προσφέρω”
Γενική αγοριών – γενική κοριτσιών


Μικρή Διαδρομή Ενηλίκων (16 ετών και άνω)

– Γενική ανδρών – Γενική γυναικών


Μεγάλη Διαδρομή Ενηλίκων (18 ετών και άνω)

– Γενική ανδρών – Γενική γυναικών
– έως 19 ετών (Εφήβων – Νεανίδων)
– 20-39 ετών (Ανδρών – Γυναικών)
– 40-59 ετών (Βετεράνοι Α , Ανδρών – Γυναικών)
– 60 ετών και άνω (Βετεράνοι Β , Ανδρών – Γυναικών)

 

* Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες με τον τερματισμό τους
Δηλώσεις Συμμετοχής

 

Οι εγγραφές στους αγώνες των ενηλίκων άνοιξαν και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας στο link http://www.energyraces.gr/register/run/

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ, δικαίωμα συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, μικρά δώρα χορηγών και δικαίωμα σε κλήρωση για μεγαλύτερα δώρα καθώς και διάφορες άλλες εκπτώσεις σε συνεργάτες μας) και μπορεί να εξοφληθεί με δυο τρόπους. Άμεσα με την εγγραφή σας μέσω paypal (που επιτρέπει και χρήση πιστωτικής κάρτας) ή με απλή τραπεζική κατάθεση/μεταφορά. Στην παραπάνω σελίδα εγγραφών επιλέγετε από τη λίστα το “πακέτο” που θέλετε (Διοργάνωση – Απόσταση – Τρόπος πληρωμής) και πατάτε “Εγγραφή”. Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Προσέξτε να δώσετε το σωστό email στο οποίο θα σας έρθει άμεσα και η επιβεβαίωση της εγγραφής με όλα τα στοιχεία τα οποία έχετε δηλώσει.

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τετάρτη 13/4/2016

 

Η εγγραφή στον παιδικό αγώνα (1,9χλμ) θα γίνει την μέρα του αγώνα στη γραμματεία στην περιοχή του αγώνα και είναι δωρεάν. Στον ίδιο αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς κανένα κόστος και νέοι – αρχάριοι δρομείς καθώς και οι δρομείς των άλλων δυο διαδρομών σαν “ζέσταμα”. Ο αγώνας δεν θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και θα βραβευτούν μόνο οι τρεις πρώτοι μαθητές – μαθήτριες. Ολοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Παραλαβή αριθμών

 

Η παραλαβή των starter packs (αριθμός, τσιπ χρονομέτρησης, υλικό αγώνα, δώρα χορηγών) θα γίνει από το κατάστημα της Media Markt στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 49), στο ειδικά διαμορφωμένο Garmin point του καταστήματος την Παρασκευή 15/4 από τις 10:00 ως τις 20:00,

Επίσης , θα μπορείτε να πάρετε το starter pack και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 16/4, η γραμματεία θα λειτουργήσει στην περιοχή του αγώνα από τις 14:00.

** Ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες

 

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημερώσεις για τους αγώνες μας! http://eepurl.com/bLqgsP
Εντωμεταξύ μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media και να είστε άμεσα ενήμεροι για όλα μας τα νέα

Facebook
https://www.facebook.com/EnergyRaces.gr


Twitter

https://twitter.com/EnergyRaces


Instagram

https://instagram.com/EnergyRaces.gr/

Close
loading...