Energy Duathlon, Attiki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2016

Event details

  • 14 February 2016
  • All Day

Energy Duathlon, Attiki 2016
14.02.2016

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει.

Κάποιες θέσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες και το πρωί του αγώνα μόνο όμως για την κατηγορία Age Group. Όσοι ενδιαφέρεστε φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ένααρξη του αγώνα.

 

Energy Duathlon Attiki & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2016.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και η πρωτοβουλία αθλητών “Energy Races” συνδιοργανώνουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 τον αγώνα διάθλου “Energy Duathlon Attiki” στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2016 για τις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Παίδων – Κορασίδων Α & Β, Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β.

Ο αγώνας Energy Duathlon Attiki των κατηγοριων Age – Group είναι ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους με ή χωρίς δελτίο αθλητή Ε.Ο.ΤΡΙ. Παράλληλα θα γίνει και αγώνας σκυταλοδρομίας με κάθε αθλητής της ομάδας να κάνει από ένα σκέλος του διάθλου.

Για να συμμετάσχετε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι υποχρεωτικό να έχετε δελτίο αθλητή σε Σύλλογο της δύναμης της Ε.Ο.ΤΡΙ. Η επίσημη προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δημοσιευέται στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΤΡΙ. www.triathlon-hellas.comeotri-logo

 * Κατεβάστε την προκύρηξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Να διευκρινιστεί στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος elite Ανδρών και Γυναικώ νέχουν δικαίωμα να τρέξουν και αθλητές των  κατηγοριών εφήβων – Νεανίδων (γεν 1997-2000) και Βετεράνων (γεν 1976 και πριν). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου αποκλειστικά για αυτές της κατηγορίες θα γίνει στις 13 Μαρτίου στην Κυπαρισσία.

 

Τεχνικές πληροφορίες

Ο αγώνας των Ανδρών – Γυναικων (Elite, Age Group, Σκυταλοδρομιών) θα είναι απόστασης σπριντ με αποστάσεις (6 – 20 – 3χλμ). Αναλυτικά:
1ο τρέξιμο 6χλμ (2 γύροι x 3χλμ)
Ποδηλασία 20χλμ (4 γύροι x 5χλμ)
2ο τρέξιμο 3χλμ (1 γύρος x 3χλμ)

Για τις κατηγοίες Παίδων – Κορασίδων Α & Β οι αποστάσεις ειναι 3χλμ – 10χλμ – 1,5χλμ
και Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β 1,5χλμ – 5χλμ – 500μ

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU / ETU.

 

Παράδοση υλικού αγώνα (bib number, chip etc)

Η Παραλαβή του υλικού του αγώνα (bib number, chip κτλ) θα γίνει το πρωί του αγώνα (Κυριακή 14/2) από την γραμματεία της διοργάνωσης, στον χώρο VIP του Κωπηλατοδρομίου πάνω από τις εξέδρες. Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 8.00 το πρωί και καθ όλη τη διάρκεια της μέρας για να εξυπηρετήσει όλες τις κατηγορίες αθλητών.

 

Σημαντικές Τεχνικές λεπτομέρειες

1) Το κράνος στο σκέλος της ποδηλασίας είναι υποχρεωτικό για όλες τις κατηγορίες και για κάθε συμμετέχοντα. Πρέπει να το φοράτε και να είναι δεμένο σωστά, για οποιαδήποτε κίνηση σας με το ποδήλατο (ακόμα και αν έχετε το ποδήλατο στο χέρι) εντός κι εκτός περιοχής αλλαγών.

2) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου

3α) Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες των Ανδρών και Γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  θα είναι με κανονισμούς drafting (θα επιτραπούν μόνο ποδήλατα δρόμου “κούρσες” UCI approved),

3β) Στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες για τις κατηγορίες των Age – Group και Σκυταλοδρομιών θα είναι με κανονισμούς non drafting (θα επιτραπεί κάθε είδος ποδηλάτου -απο ΜΤΒ ως TT- αρκεί φυσικά να πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας).

4) Τα ποδήλατα θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή αλλαγών μέχρι τις 9.50 για τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α-Γ και μέχρι τις 10.15 για τις κατηγορίες των Age – Group και σκυταλοδρομιών.

5) Το τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να είναι δεμένο με το ειδικό στραπ στον αριστερό αστράγαλο του κάθε αθλητή (για τις σκυταλοδρομίες το τσιπ περνιέται από τον έναν αθλητή στον άλλο, βλ παρακάτω)

6) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιήστε την ειδική ζώνη μέσης (race belt) που θα σας δοθεί και στην οποία τοποθετείτε τον αριθμό σας

7) Τοποθετείτε τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό σας στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου

8) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Έχετε δικαίωμα να έχετε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια εκτός καλαθιού. Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

9) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

10) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

11) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από το 1ο τρέξιμο σε ποδηλασία και από ποδηλασία στο 2ο τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

12) Θα υπάρχει σημείο “wheel station” πάνω στη διαδρομή της ποδηλασίας, στο ύψος περίπου της περιοχής αλλαγών, όπου οι αθλητές θα μπορούν να αφήνουν εφεδρικούς τροχούς. Δεν θα υπάρχουν εφεδρικοί τροχοί από τη διοργάνωση και κάθε αθλητής που ενδιαφέρεται θα πρέπει να αφήσει τους τροχούς τους με σήμανση πάνω τον αριθμό του (χρησιμοποιείστε κάποια αυτοκόλλητη ετικέτα).

13) Οι εκκινήσεις θα δωθούν από το πάρκινγκ στην πίσω πλευρά των εξεδρών του κωπηλατοδρομίου. Ο τερματισμός θα είναι μπροστά από τις εξέδρες.

14) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση (κλικ εδω για να την κατεβάσετε) . Συνιστούμε να εκτυπώσετε το έντυπο και να το φέρετε έτοιμο υπογεγραμμένο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

Τεχνικές Λεπτομέρειες ειδικά για τις ομάδες σκυταλοδρομίας

1) Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην αντίστοιχη φόρμα που θα βρείτε εδώ http://www.energyraces.gr/register/ και αφορά τις ομάδες σκυταλοδρομίας (Energy Duathlon Attiki 2016 – Ομάδες Σκυταλοδρομίας). Στην επόμενη φόρμα συμπληρώστε το όνομα της ομάδας σας, όνομα, επώνυμο, email και τηλέφωνο του αρχηγού και ονομα-επώνυμο για τα μέλη της ομάδας που θα κάνουν τα 3 σκέλη του αθλήματος.

2) Μπορεί να υπάρξουν ομάδες 2 ατόμων (δρομέας και ποδηλάτης) ή σκυταλοδρομίες 3 ατόμων (2 δρομείς, 1 ποδηλάτης). Θα βραβευτούν ξεχωριστά οι κατηγορίες:
– Ανδρών/μικτές (ομάδες μόνο απο άνδρες ή μικτές με άνδρες-γυναίκες)
– Γυναικών (αμιγώς γυναικείες ομάδες)

3) Υπενθυμίζουμε πως το κόστος συμμετοχής στον αγώνα για τις ομαδικές είναι 40 ευρώ για την κάθε ομάδα σκυταλοδροµίας. Όλο το ποσό το πληρώνει ο αρχηγός της ομάδας που παραλαμβάνει και το κοινό αγωνιστικό υλικό και για τους δύο ή τρεις αθλητές της ομάδας του

4) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

5) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από το 1ο τρέξιμο στην ποδηλασία και από ποδηλασία στο 2ο τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

6) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

7) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

8) Το bib (αριθμό) τον φοράει μόνο ο δρομέας της ομάδας στο τελευταίο σκέλος. Ο αριθμός πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν.

 

Χάρτες διαδρομών (κλικ για μεγέθυνση)

run-bike

start-transition-finish

 

Κατηγορίες – Βραβεύσεις

Ατομικό –  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ανδρών – Γυναικών
Παίδων – Κορασίδων Α ́ , γεννηθέντες 2001 – 2002
Παίδων – Κορασίδων Β ́, γεννηθέντες 2003 – 2004
Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α ́ , γεννηθέντες 2005 – 2006
Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β ́ , γεννηθέντες 2007 – 2008

Ατομικό – Ηλικιακές κατηγορίες – Age Group
Ανδρών – Γυναικών έως 19 ετών, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω

Ομαδικό/Σκυταλοδρομίες – Θα βραβευτούν ξεχωριστά οι κατηγορίες:
– Ανδρών/μικτές (ομάδες μόνο απο άνδρες ή μικτές με άνδρες-γυναίκες)
– Γυναικών (αμιγώς γυναικείες ομάδες)

 

Πρόγραμμα

08:00 Άνοιγμα Γραμματείας και παράδοση πακέτου αθλητών (Αίθουσα  VIP Κωπηλατοδρομίου)

09:00 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Bike Check In

09:15 Άνοιγμα Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group – Bike Check In

09:50 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών

10:00 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Γυναίκες – Εκκίνηση Αγώνα

10:40 Κλείσιμο Ζώνης Αλλαγών για Σκυταλοδρομίες και Age Group

10:45 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Άνδρες – Εκκίνηση Αγώνα

11:30 Age Group Ανδρών και γυναικών – Εκκίνηση Αγώνα

11:30 Ομάδες Σκυταλοδρομίες – Εκκίνηση Αγώνα

13.30 Παίδες – Κορασίδες (Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Open) – Εκκίνηση Αγώνα

14:15 Παμπαίδες – Παγκορασίδες (Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Open) – Εκκίνηση Αγώνα

15:00 Απονομές (Κερκίδες Κωπηλατοδρομίου)

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τον τελικό αριθμό συμμετοχών σε κάθε κατηγορία

** 10 λεπτά πριν από την εκκίνηση κάθε κούρσας θα γίνεται η τεχνική ενημέρωση των αθλητών στη γραμμή εκκίνησης

 

 

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει στο link

http://www.energyraces.gr/register/

Στους αγώνες Ανδρών – Γυναικων (Elite, Age Group) το κόστος είναι 30 ευρώ για ατομική συμμετοχή και 40 ευρώ για τις ομάδες σκυταλοδρομίας. Περιλαμβάνει ΦΠΑ, δικαίωμα συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, race belt, δώρα χορηγών και διοργάνωσης και μπορεί να εξοφληθεί με δυο τρόπους. Άμεσα με την εγγραφή σας μέσω paypal ή με απλή τραπεζική κατάθεση/μεταφορά. Στην παραπάνω σελίδα εγγραφών επιλέγετε από τη λίστα το “πακέτο” που θέλετε (Διοργάνωση – Απόσταση) και πατάτε “Εγγραφή”. Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Προσέξτε να δώσετε το σωστό email στο οποίο θα σας έρθει άμεσα και η ειδοποίηση της εγγραφής με όλα τα στοιχεία τα οποία έχετε δηλώσει.

 

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει.

Κάποιες θέσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες και το πρωί του αγώνα μόνο όμως για την κατηγορία Age Group. Όσοι ενδιαφέρεστε φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ένααρξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις των κατηγοριών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α και Β) θα γίνονται ηλεκτρονικά μόνο μέσω των σωματείων τους στο email info@triathlon-hellas.com. Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν.

Για όσα παιδιά επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν έχουν δελτίο σε κάποιο σύλλογο, θα υπάρχει η δυνατότητα να τρέξουν “open”. Οι δηλώσεις τους θα γίνονται τη μέρα του αγώνα επί τόπου στη γραμματεία, με την παρουσία (και υπογραφή στην υπεύθυνη δήλωση) του κηδεμόνα τους. Το κόστος είναι 15 ευρώ.

Κατεβάστε την δήλωση συμμετοχής για τη μέρα του αγώνα

 

Κατεβάστε και συμπληρώστε την υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να δώσετε στη γραμματεία για να πάρετε τον αριθμό συμμετοχής σας

 

Η Energy Races είναι η φρέσκια ιδέα στην διοργάνωση αθλητικών events και αγώνων μαζικής συμμετοχής. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού και της επικοινωνίας. Είμαστε οι ίδιοι αθλητές με συμμετοχές σε εκατοντάδες αγώνες και παράλληλα πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση και διαχείριση αγώνων running δρόμου & βουνού, multisports και περιπέτειας.

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημερώσεις για τους αγώνες μας! http://eepurl.com/bLqgsP

Ακολουθήστε στα social media και να είστε άμεσα ενήμεροι για όλα μας τα νέα


Facebook

https://www.facebook.com/EnergyRaces.gr

Twitter
https://twitter.com/EnergyRaces

Instagram
https://instagram.com/EnergyRaces.gr/

 

Close
loading...