Comments are off for this post

Edipsos Multisport Festival 2018- Διαδρομές, τεχνικές επισημάνσεις και πρόγραμμα της διοργάνωσης

Edipsos Multisport Festival

29-30.09.2018

Οι  εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο
http://www.energyraces.gr/register/edipsos/ 

 

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού (δια μέσου του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού) και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου 2018 το Edipsos Multisports Festival στην όμορφη πόλη της Αιδηψού, με τα μοναδικά ιαματικά νερά.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Τρίαθλον, Σκυταλοδρομία Τριάθλου (Triathlon Relay) και Aquathlon (Κολύμβηση+Τρέξιμο), για τους λιγότερο έμπειρους φίλους των multisports που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά. Επίσης για τους φίλους της άθλησης θα περιλαμβάνουν και απλές διαδρομές κολύμβησης 1 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνες δρόμου 5χλμ , 10χλμ και παιδικό 1χλμ. Το event είναι ανοιχτό σε όλους τους αθλητές και αθλούμενους στις κατηγορίες των Age Group,

Η όμορφη κωμόπολη της Εύβοιας που φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά της αλλά και για μερικά από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της Στερεάς Ελλάδος, με τους μοναδικούς θερμοπίδακες και τα πανέμορφα κλασσικά αρχοντικά, σε περιμένει να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία!

 

Διαδρομές

 

Κολύμβηση triathlon – aquathlon 750m

Κολύμβηση triathlon – aquathlon 300m

Ποδηλασία 10k lap (1 στροφή για το super sprint, 2 στροφές για το sprint)

 

Run 2,5k lap (1 στροφή για το super sprint, 2 στροφές για το sprint)

 

 

Energy Swim 1k (1 γύρος) & 3k (3 γύροι)

 

Energy Run 5k

Energy Run 10k

Kids Run 1k

 

Κανονισμοί

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνων της Ε.Ο.ΤΡΙ. / ITU / ETU με την τελευταία ενημέρωση τους.

Για ότι δεν προβλέπεται αποφασίζει η ελλανόδικος επιτροπή.

 

Πρόγραμμα

Σάββατο 29.09

09.00-11.00 Λειτουργία γραμματείας (Καφέ Blue-Μπλε)

11.00 Εκκίνηση κολυμβητικών διαδρομών 1χλμ και 3χλμ

13.00 Απονομές Κολυμβητικών διαδρομών

15.00-17.30 Λειτουργία γραμματείας (Κτίριο «Κύμα»)

17.00 Εκκίνηση Παιδικού  Δρόμου 1χλμ

17.30 Εκκίνηση Δρόμων 5χλμ & 10χλμ

19.30 Απονομές Αγώνων Δρόμου

20.00 Τεχνική ενημέρωση Triathlon – Aquathlon (Λουτρά Αιδηψού)

 

Κυριακή 30.09

07.30-10.30 Λειτουργία γραμματείας (Καφέ Blue-Μπλε)

9.00 Εκκίνηση Ε.Ο.Τριάθλου Elite Juniors

9.30 Εκκίνηση AG Sprint Triathlon & Aquathlon

10.30 Εκκίνηση Super Sprint Triathlon & SS Aquathlon

12.00 Απονομές Triathlon – Aquathlon

 

Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις

 

* Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η αγωνόδικος επιτροπή.

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στη γραμματεία της διοργάνωσης.

2) Αναμένεται να ΜΗΝ επιτραπεί η χρήση wetsuit

3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.

5α) Για το Sprint Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας το event των AG θα είναι με κανονισμούς non drafting. Η ποινή για drafting είναι 1 λεπτό στο penalty box. Θα επιτραπούν κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί φυσικά να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

5β) Για το Super Sprint Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας οι αγώνες θα είναι με κανονισμούς drafting. ΔΕΝ θα επιτραπούν ποδήλατα τύπου Ατομικής Χρονομέτρησης “ΤΤ”. Θα επιτραπεί κάθε άλλος τύπος ποδηλάτου εφόσον πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.

6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

7) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλυμμένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Αθλητής που δεν συμμορφώνεται ακυρώνεται!

8) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιό στα πρότυπα της ITU

9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη για τον αριθμό (race belt) που θα σας δοθεί από τη διοργάνωση.

10) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.

11) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 5 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.

12) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.

13) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

14) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.

15) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

16) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του event . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

17) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

18) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχής αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω

20) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (αναλυτικό πρόγραμμα παραπάνω) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

 

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες

 

1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.

5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δοθεί.

 

 

Comments are closed.

Close
loading...